en

1. Filmi so za ogled dostopni le na ozemlju Slovenije, dostop za vsak film je časovno omejen in omejen na 150 ogledov. Za oglede ni potrebno plačati, tako tudi niso potrebne posebne kode.

2. Izbrišite predpomnilnik (cache) svojega brskalnika.

To ni vprašanje, temveč odgovor na večino problemov, na katere lahko naletite. Še posebej, če ste se na platformi Cinesquare v preteklosti že registrirali ali dostopali do drugih strani. Tako je to prva stvar, ki jo lahko naredite, če se pojavi kakršnakoli težava.

Navodila za Firefox: v slovenščini

Navodila za Chrome: v slovenščini

3. Kako se lahko registriram na festivalsko platformo?

·       Kliknite na gumb SIGN IN

·       Kliknite na REGISTER

·       Izpolnite obrazec z zahtevanimi informacijami in ponovno kliknite REGISTER

·       Za uporabniško ime in geslo lahko uporabite le številke in črke od a do z (velike in male začetnice).

·       Prejeli boste sporočilo, da smo vam poslali aktivacijsko povezavo na vaš e-mail.

·       Preverite svoj e-mail in poiščite svojo aktivacijsko povezavo (preverite tudi med nezaželeno pošto).

·       Kliknite na povezavo in vaš profil bo aktiviran. Zdaj se lahko prijavite (log in) na festivalsko stran.

Odprite zavihek festivali in izberite LGBT filmski festival. Filmi so razvrščeni po datumih ali po abecedi, kot vam je ljubše. Izberite film in kliknite gumb za predvajanje. Gledanje lahko tudi prekinete in nadaljujete kasneje.

4. Registriral_a sem se, a se ne morem povezati s platformo.

Preverite, če ste svoj račun aktivirali s klikom na povezavo, ki smo vam jo poslali na vaš e-mail, ko ste se registrirali.
Preverite, če ste vnesli pravilno geslo. Ponastavite geslo (Reset Password), da bi spremenili svoje geslo.
Če ste za uporabniško ime in geslo uporabili kaj drugega kot le številke in črke od a do z (velike in male začetnice).: 
Če ste vključili nelatinične znake: pošljite e-mail na info@cinesquare.net z zadevo: Non-Latin Letters on my account in LGBT Festival.  Tehnična služba bo zamenjala vaše uporabniško ime in vas obvestila o novem.


5. Predvajalnik se zažene, a ne predvaja filma.

Vaše omrežje ne dovoljuje videoprometa. To verjetno blokira požarni zid. Stopite v stik z administratorjem omrežja.

6. S katerih naprav lahko gledam filme?

Filme na Cinesquare/Festival LGBT filma lahko gledate na: namiznem računalniku, prenosnem računalniku, tablici, televiziji z Android Box ali mobilni napravi preko spletnega in mobilnega brskalnika. Verzije brskalnika, ki podpirajo ogled, so Chrome 60+, Firefox 40+, Safari 5+, IE 11+ ter verziji brskalnika Android in iOS. Filme lahko gledate tudi s Chromecasta.

7. Kako povežem telefon ali prenosni računalnik, da bi filme gledal_a na televiziji?

To lahko preprosto storite preko brezžične povezave in delite zaslon s televizijo. Če nimate pametne televizije, lahko napravo povežete preko kabla HDMI in tako v filmih uživate na večjem zaslonu.

8. Kako omogočim podnapise?

Ko se film začne, se bodo slovenski podnapisi začeli avtomatsko prikazovati. V kolikor se to ne zgodi, boste na desni strani predvajalnika zagledali gumb CC, ki omogoča možnost prikaza vseh dostopnih podnapisov. Podnapise boste aktivirali s klikom na izbrani jezik. Večina filmov ima možnost tudi angleških podnapisov. Filma Metamorfoza in Sveti Narcis pa smo dobili v taki obliki, da podnaslavljanje v slovenščini ni bilo možno.

9. Kdaj so filmi na voljo?

Večina filmov je na voljo med 24 in 48 ur, tako kot je navedeno v programu po datumih. Sicer pa so ti podatki napisani tudi ob filmih.

10. Kje pa lahko vidim kratke filme?

Kratke, srednje in dva daljša iz off programa lahko spremljate preko vimea preko celega tedna. Linki so navedeni na naši festivalski strani.

Za dodatna tehnična vprašanja se obrnite na info@cinesquare.net  - v kopijo pa lahko dodate tudi naš kontakt siqrd@mail.ljudmila.org