en

Dave Kim je južnokorejski filmski producent in distributer, specializiran za kinematografijo LGBTQ+.
Živi in dela v Seulu ter je producent filmov, kot so The New Employee (2023), Made on the Rooftop (2021) in Two Weddings & One Funeral (2012), in distributer filmov Stranger by the Lake (2013), Freeheld (2015), 120 Beats Per Minute(2018), idr. Od leta 2011 je tudi programski vodja mednarodnega filmskega festivala PRIDE v Seulu (SIPFF). SIPFF ni samo največji in najpomembnejši festival LGBT filma v Južni Koreji, ampak ima tudi priznanje korejske vlade. SIPFF poteka vsak prvi teden v novembru v Seulu, na njem pa se v sedmih dneh zvrsti približno 110 filmov iz 35 držav.

Clara Lhullier je brazilska raziskovalka in aktivistka. Živi in dela v Berlinu, magistrirala pa je iz mednarodnih odnosov na bolonjski univerzi. Pri svojem delu se osredotoča na študije spolov, kvir študije in sociologijo jugovzhodne Evrope. V času študija in po njem je opravljala obsežno terensko delo z aktivistkami in aktivisti na Balkanu, zlasti srbskimi lezbijkami, in ima prvoosebne izkušnje z umetniškimi in aktivističnimi festivali v regiji, kot so FemArt (Priština & Mitrovica), PitchWise (Sarajevo) in Mesto žensk (Ljubljana). Kot prostovoljka je sodelovala tudi pri mednarodnem festivalu GenderBender v Bologni.

Ana Čigon je poznana po svojih umetniških videih, filmih in performansih. Zaključila je dodiplomski študij slikarstva, leta 2011 pa tudi magistrski študij videa na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Njena feministična in družbenokritična dela pogosto vsebujejo elemente humorja, ironije in satire. Razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. Kot videastka je prejela nagrado skupine OHO, njeni dokumentarni, eksperimentalni filmi in animacije pa so bili uvrščeni v številne tekmovalne programe nacionalnih in mednarodnih filmskih festivalov. Njena nagrajena animacija Uporni duh velja za prvo slovensko animacijo z LGBTIQA+ temo.