en

Tudi tokrat bomo na Festivalu LGBT filma podelili nagrado rožnati zmaj po izboru mednarodne žirije. To letošnje leto sestavljajo: 

Andrea Coloma je direktorica in selektorica festivala Mix Copenhagen, enega najstarejših LGBTQ+ festivalov na svetu in vodilnega na področju nordijskih držav. Poleg tega je sodelovala pri raznih pojektih, od razvoja Nørrebro Pride v Kopenhagnu, ki se osredotoča na QTBIPOC, do nastopa v danski spletni TV seriji ‘Pain in the Ass’ (Ondt i Røven) Rikke Holding, opisani kot queerovski seriji, ki je pretresla dansko TV.

Jad Salfiti živi v Berlinu in je britansko-palestinski filmski novinar, specializiran za intersekcijo kulture in politike. Redno dela video reportaže za BBC Talking Movies in je veliko pisal za mnoge medije, med drugim za The Guardian in Al Jazeera English.

Saša Ihnatovič (1988, Polatsk, Belorusija) je kulturna delavka, feministična filmska ustvarjalka, raziskovalka in pedagoginja. Diplomirala je iz sociologije na European Humanities University (EHU) v Litvi in je pridružena raziskovalka v Laboratoriju za študije vizualne kulture in sodobne umetnosti na EHU. Je avtorica številnih kratkih dokumentarnih in eksperimentalnih filmov ter organizatorka več filmskih festivalov, kot so Meta-Queerfest Short Film & Animation (2015, Belorusija), Luksuz festival poceni filma (2014, 2018-2020, Slovenija), toKino (2013, Litva). Saša je tudi mentorica različnih medijskih in filmskih delavnic za otroke, mlade in odrasle v Belorusiji, Litvi in ​​Sloveniji. V letih 2015 - 2017 je bila aktivna v feminističnem LGBTQI+ projektu MAKEOUT v Belorusiji. V okviru dejavnosti MAKEOUT je v letih 2016-2017 organizirala in kurirala FemQueerLab: Laboratorij za feministični (in) kvirovski film in bila vodilna strokovnjakinja v projektih o gender sensitivity in sovražnem govoru v beloruskih medijih.