en

Popo Fan je kvir filmski ustvarjalec in aktivist. Njegovi filmi vključujejo teme, kot so istospolna poroka (Novi Peking, Nova poroka), transspolnost (Bodi ženska), feminizem (VaChina monologi). Njegova trilogija Kitajska omara, Mavrična mama, Mavrični oče, osredotočena na LGBT družine na Kitajskem, je močno vplivala na kitajsko družbo. Njegovo neumorno delo na področju LGBT vidnosti vključuje tudi to, da je več kot desetletje organizator kvir-filmskega festivala v Pekingu in ustanovitelj kvirovskega video izobraževalnega tabora. Leta 2011 je prejel nagrado Prizma na festivalu lezbičnega in gejevskega filma v Hong Kongu. Leta 2016 je osvojil nagrado za najboljši kratki film na Chouftouhonna, Mednarodnem festivalu feminističnega umetniškega filma v Tunisu (VaChina monologi). Leta 2017 je sodeloval na talentih Berlinala, v letu 2019 pa je bil član žirije nagrade Teddy.

Stefan M. Mladenović se je rodil 17. 7. 1991 v mestu Niš, Srbija. Leta 2014 je diplomiral na Filozofski fakulteti in leta 2015 magistriral. Tekoče govori angleščino in španščino. Ustvaril je več gledaliških iger za otroke in odrasle. V preteklosti je igral v zelo uspešnih igrah Družinske zgodbe in Namišljeni bolnik. Prav tako je ustvaril mini spletno serijo Diktafon morilca v španščini, ki si jo je mogoče ogledati na youtubu. Poleg gledaliških in filmskih nastopov je sodeloval v televizijskih oddajah Jutro spremeni vse in Narodno gledališče v desetih poglavjih. Za pri kratki film Quiero decirte / Rad bi ti povedal je prejel več nagrad. Stefan je sodeloval tudi z Zijah A. Sokolović pri projektu za otroke s posebnimi potrebami in režiral kratki film … ker obstajam. Zadnje njegovo delo je igrani kratki film Lui Lack, tú no tienes la culpa / Lui Lack, to ni tvoja krivda, o spolni zlorabi.

Valerie Wolf Gang je slovenska intermedijska umetnica, videastka, režiserka in pedagoginja. V svojih delih pogosto raziskuje odnos med človekom in tehnologijo, redno sodeluje z različnimi strokovnjaki in umetniškimi kolektivi, njena dela pa so razstavljena v številnih mednarodnih galerijah. Je ustanoviteljica UV Arthouse, ki producira eksperimentalne filme in videoinstalacije ter raziskuje področje novomedijskih tehnologij in interaktivnih multimedijskih del. Njeni filmi so predstavljeni na številnih mednarodnih festivalih, pripravlja doktorat s področja obogatene resničnosti in je strokovna sodelavka Institute of Fine
Arts Vienna.