en

program

Sreda, 27. 11. 19
15:00
Mestni kino Ptuj
Song Lang
Vietnam, 2018, 90', ap, svp
17:00
Slovenska kinoteka
Buddies
ZDA, 1985, 81', svp
19:00
Slovenska kinoteka
Tresenje
Temblores, Gvatemala/Francija/Luksemburg, 2019, 107', ap, svp
20:00
IntimniKino, GT22, Glavni trg 22, Maribor
Skupaj
Slovenija, 2018, 86'
20:50
Slovenska kinoteka
Kavarniška pomenkovanja: Tresenje
Pogovor o filmu Tresenje z Veroniko Zakonjšek in Petro Meterc.

Ko pogledamo dober film, želimo svoja razmišljanja o njem deliti z drugimi, zato vas vaš_a najboljši_a prijatelj_ica, Festival LGBT filma, in njen_a zgovoren_na kompanjon_ka, Društvo filmskih kritikov FIPRESCI Slovenija, vabita na kavarniške pogovore o festivalskih filmih. Filme bomo po ogledu s čajem/pivom v roki v kinotečni kavarni secirali_e skupaj, delili_e svoja opažanja in analize, kdaj pa kdaj pa se bomo spomnili_e tudi velikih klasik, ki so zaznamovale naša rosna leta in jih primerjali_e s filmi, ki jih gledamo danes.
Pogovore vodijo filmske kritičarke iz društva FIPRESCI. Ker pa naše umovanje ne sme izzveneti v nič, bomo na zadnjem srečanju s pomočjo ekipe FilmFlow posneli_e svoj podcast o izbranem festivalskem filmu.
Filme, o katerih bomo debatirali_e, bomo določili_e bližje festivalskemu začetku (spremljajte družbena omrežja, spletno stran in mail).
Zaradi lažje organizacije (kinotečna kavarna ni med največjimi) vas prosimo, da svoj interes za kavarniške pogovore pokažete na mailu ales.festival@gmail.com ali nam napišete sporočilo na FB stran FGLF - GLBT Filmfest Slovenia.
21:15
Slovenska kinoteka
Jaz nemogoče
Yo Imposible, Venezuela/Kolumbija, 2018, 97', ap, svp